XSplit Broadcaster

XSplit Broadcaster is een robuuste schermopname software die is ontworpen voor het opnemen van hoogkwalitatieve schermbeelden en deze via internet te streamen. Je kunt video en audio van een aantal bronnen invoeren en zelfs combineren tijdens een livestream. Na het installeren van deze windows-screen recorder hoeft u alleen maar op de knop Toevoegen in de linkerbenedenhoek te klikken om uw video- en audiobronnen te selecteren. Net als OBS heeft ook dit heel veel functies bij het gebruik van hetzelfde is een beetje lastig. Je kunt schakelen tussen vrijwel onbeperkte scenes om naadloos op te nemen en te schakelen tussen meerdere apps en bronnen. De instellingen voor het wijzigen van de videokwaliteit en resolutie bevinden zich in de rechterbovenhoek. Een groot voordeel is dat de functionaliteit van XSplit kan worden uitgebreid door verschillende aangepaste plug-ins toe te voegen. Deze schermopnamesoftware ondersteunt ook een aantal capture-kaarten om uw clips van externe apparaten op te nemen. Na de opname kan XSplit broadcaster de output video direct delen met verschillende platforms. Terwijl de uitzender videogames kan opnemen, is er een speciale versie genaamd XSplit Gamecaster ontworpen voor games. De gratis versie van de XSplit- omroep beperkt de videokwaliteit tot 720p bij 60 fps. Het kan 1080p opnemen maar met een watermerk. U koopt de betaalde versie om het watermerk te verwijderen en video’s op te nemen in 4K. Wanneer u een licentie aanschaft, kunt u zowel Broadcaster als Gamecaster gebruiken.

VLC Media Player

VLC kan werken als een gratis screen recorder voor Windows OS. Het kan eenvoudig videoclips van uw gehele bureaublad vastleggen en het bestand opslaan waar u maar wilt. Verwacht echter niet de kenmerken van een speciale schermrecorder, want dat is het niet. VLC biedt een basisoplossing voor de gebruikers die schermopnametools gebruiken voor basisdoeleinden.
Als u wilt kunt u externe audio toevoegen aan uw schermopname. U kunt ook uw scherm casten voor het netwerk. De schermopnametool van VLC ondersteunt ook het vastleggen van beeldmateriaal van de webcam op uw pc.

Game DVR

Als je meestal een schermrecorder gebruikt om videogameplays vast te leggen en indruk te maken op je vrienden, waarom zou je dan ergens heen gaan wanneer je de zelfgebouwde Gamer DVR tot je beschikking hebt? De Game DVR-functie in Windows 10 is een handig hulpmiddel om gameclips op te nemen en snapshots te maken. Game DVR is ontworpen voor het opnemen van games in Windows 10 voor maximaal 4 uur. Maar je kunt deze gratis schermrecorder ook gebruiken om clips van apps vast te leggen. Hoewel, het is nogal lastig. Het kan ook niet worden gebruikt om het bureaublad op te nemen. Toch is het misschien beter dan te betalen voor een schermregistratie-tool.

ApowerREC

ApowerREC is een geweldige Windows-screenrecorder met een gebruikersinterface zonder poespas. De gratis versie kan uw scherm- en webcamvideo-feeds vastleggen, systeemgeluiden en micogeluid opnemen. Tijdens het opnemen kunt u veel dingen uit teksten, annotaties, vormen, markeerstift enz. Toevoegen om de opname naar wens te versieren. Het kan video-opnames plannen, automatisch een bepaalde app opnemen en screenshots maken tijdens de opname.